A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehet legjobb szolgáltatások nyújtásában. Az OK megnyomásával elfogadod a cookie kezelés szabályait.

A tanév rendje

Megtekinthető itt:

 


Az iskola alapítványa


Alapítványunk célja
a Deák Téri Általános Iskolába járó tanulók nevelésének és oktatásának segítése, különös tekintettel az alábbiakra:

  • Az oktatás tárgyi, technikai és személyi feltételeinek javítása.
  • Az idegen nyelv tanulásának, és az informatika oktatásának elősegítése.
  • Az iskola szabadidős programok támogatása.
  • Tanulmányi, sport- és kulturális rendezvények, vetélkedők, pályázatok lebonyolításának előmozdítása.

Felajánlásaikat örömmel fogadjuk az OTP banknál vezetett 11737083-20093680 számlaszámon.

Amennyiben adója 1%-áról alapítványunk javára kíván rendelkezni, a rendelkező nyilatkozaton az alábbi adatokat tüntesse fel:

Az alapítvány neve: A Deák Téri Általános Iskola Alapítványa
adószáma:18536852-1-08

Az iskola története


Iskolánkat 1930-ban avatták fel.

Az avató ünnepségen Horthy Miklós kormányzó is jelen volt. Az új oktatási intézmény szervesen kapcsolódott a város iskolarendszeréhez. Ennek az iskolának az építése szükségessége szerves folytatása volt az előző évtizedekben kialakult oktatási folyamatnak. (Városunkban már az 1500-as években középfokú oktatás folyt.)

A II. Világháború nem kímélte városunkat sem. A bombatámadások következtében az iskolánk épülete megrongálódott, ablakai kitörtek. De épségben túlélte a megpróbáltatásokat. A Hittudományi kar felszámolása után ez a fajta oktatási rendszer nem kaphatott helyet a szocialista államban, ezért a Tanárképző költözik iskolánkba, majd ennek megszűnése után válunk általános iskolává.

A tanítóképző megszűnése után a volt gyakorló iskola osztályaiból alakult meg 1957 augusztusában az akkori nevén Sztálin Téri Általános Iskola 1-8. évfolyamokkal, 14 osztállyal és 409 tanulóval. Az iskola tanulólétszáma az évek haladtával folyamatosan bővült.

1960 októberétől Május 1 Téri Általános Iskola. Ebben az időszakban alakították ki a tornaszobát a testnevelési órák számára a volt teológia alagsori könyvtárszobájából. Ezt a tornatermet a mai napig használjuk az alsó tagozatosok testnevelés óráit tartjuk itt, valamint a néptánc órák egy részét. Az iskolában folyamatos bemutató tanítások folytak, továbbképzések színtere lett és így éveken keresztül a város vezető általános iskolája volt.

1971-ben az iskolánk felvette a Kellner Sándor Általános Iskola nevet. A névadást ünnepségsorozat kísérte, mely során a sopronkőhidai temetőből ideszállították Kellner Sándor hamvait, melyet az iskola előtti téren temettek el, a hamvai fölé pedig szobrát állították.
A 60-as évek végén, a 70-es évek elején felépült Sopronban az első panelházakból álló lakótelep a Május 1 tér, Hengers utca, Kőszegi út, Kőfaragó tér által határolt területen. A beköltözők döntő többsége fiatal házas volt. Az iskoláskorúak száma ugrásszerűen megnövekedett.

A Városi Tanács egy új általános iskola létrehozását határozta el. Így született meg a régi iskolaépület szomszédságában egy új szocialista stílusban épült általános iskola.

A Bors László Általános Iskola avatóünnepségét 1970 szeptember 2-án tartották. Az iskola 10 évig működött.

A gazdasági életben is elterjedő centralizmus elvét követve 1980-ban a művelődési osztály összevonta a két szomszédos iskolát. A döntést egyik iskola tantestülete sem fogadta lelkesedéssel. Az eddigi két családias légkörű iskola áttekinthetetlen mamutiskolává vált 1060 fős tanulólétszámával.

Az alsótagozat és a napközi a volt Bors László iskolába költözött, a felsőtagozat pedig a vezetőséggel együtt a Kellner Sándor iskola épületébe. Az összevonásból előnyök és hátrányok is származtak.
Az előny az iskolai testnevelést és sportköröket érintette. A Bors László iskola rendelkezett egy modern, jól felszerelt tágas tornateremmel, amelyre alapozva a 70-es évek közepétől alsótagozaton testnevelés tagozatos osztályok működtek és működnek a mai napig.

1990-ben ismét névváltoztatásra került sor az iskola életében. Elbontották a Kellner szobrot, a Május 1 tér visszakapta egykori nevét és iskolánk Deák Téri Általános Iskola lett.

Fogadóórák

 

 

Fogadóórák időpontjai a "Tanév rendje" menüpont alatt találhatók! 

 

Igazgatói fogadó óra:

Pénteki napokon telefonos egyeztetés alapján.

 

SzM fogadó óra:
Fogadóórák napja

Ügyfélfogadási idő

 

Ügyfélfogadási idő a tanítási időszakban:

 

Hétfő

08:00 – 11:00

Kedd

13:30 – 15:00

Szerda

08:00 – 11:00

Csütörtök

13:30 – 15:00

Péntek

Nincs ügyfélfogadás

 

Az iskolai szünetek ideje alatt az ügyfélfogadás szünetel.

Alkategóriák