A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehet legjobb szolgáltatások nyújtásában. Az OK megnyomásával elfogadod a cookie kezelés szabályait.

Tájékoztató a Google Tanterem (Classroom) használatáról és a kialakított munkarendről

Kedves Szülők!


2020. március 17.:

Iskolánkban a digitális oktatást egységesen a Google Classroom (Tanterem) programmal valósítjuk meg.

Ez az alkalmazás @gmail.com-os email címmel érhető el. Aki nem rendelkezik ilyen címmel, az még a mai nap folyamán regisztráljon. Ehhez szülők segítsége szükséges 14 év alatti gyermekek esetében. A pedagógusok létrehozzák a maguk csoportjait a rendszerben. A gyerekek a csoporthoz csatlakozás módját az e-kreta rendszeren keresztül fogják megkapni az őket tanító pedagógusoktól. Terveink szerint –első héten, a rendszer használatának betanulásáig- az ismétlő-gyakorló feladatokat kapnak majd a tanulók.

A tanterem elérhetősége: https://classroom.google.com

Tanulói segédlet: Tájékoztató

 

2020. március 22.:

Az első hét tapasztalatai alapján kialakítottunk a Google Tanterem (Classroom) használatának végleges munkarendjét.

Március 23-tól kezdődően minden osztály és minden tanuló Google Tanterem felületen kapja a tananyagokat és a visszaküldendő feladatokat. A tanulók által készített házi feladatokat is ide várjuk vissza. A pedagógus itt visszajelzést, értékelést és osztályzást is tud tenni, a tanulók munkáihoz kapcsolódóan.

A Kréta, Messenger és egyéb felületek csak rövid üzenetváltásra alkalmasak, a szükséges szintű folyamatos tanulásra nem.

A Kréta rendszerben ezentúl a házi feladatok ismertetésénél, csak a feladat megtalálási helyét fogjuk feltüntetni, pl.: „A házi feladat elküldve a Google Tanteremben”.

Azt szeretnénk, hogy a tanulók számára biztosítsuk a megfelelő átláthatóságot, az egyenletes leterheltséget, a tanuláshoz és a beadandó feladatok elkészítéséhez szükséges elegendő időt.

Ezért az alábbi munkarendet alakítottuk ki:

 Alsó tagozaton minden osztály a saját órarendje alapján dolgozik, ennek ütemében kapják a tananyagokat és a feladatokat.

 Felső tagozaton – ahol több tanár és több tantárgy van – évfolyamonként egységes heti munkarendet készítettünk el, ahol – a tantárgy óraszámától függően - heti egy vagy két alkalommal kapnak egy-egy tantárgyból tananyagokat és feladatokat a tanulók. Általános elv, hogy az egy hét múlva következő órára kell a feladatokat visszaküldeni. Ez a beosztás nem egyezik a hagyományos – Kréta rendszerben lévő – órarenddel, de a kiadott és feldolgozott tananyagmennyiség, annak megfelelő.

A tanulók a heti munkarendjükről az osztályfőnöküktől, a felület használatának további tudnivalóiról a szaktanáraiktól kapnak további információkat.

 

Üdvözlettel:

 

Asbóth Imre

igazgató

 

Kiemelt híreink

Katolikus hittan

 

Bővebben...:

Etika / Hit- és erkölcstan oktatás módosítása

Kedves Szülők!

2020. május 20-ig van lehetőségük az eddigi Etika / Hit- és erkölcstan oktatás módosítására.

Bővebben...:

Beiskolázási körzetek

Kedves szülők!

Kijelölte a Megyei Kormányhivatal a soproni iskolák beiskolázási körzeteit.

Bővebben...:

A beiskolázásról

Kedves szülők!

Szülői tájékoztató az 1. osztályosok beiskolázásáról.

Bővebben...:

Iskola-egészségügy

A Soproni Szociális Intézmény Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatával kapcsolatos tájékoztatás, az iskola-egészségügyi tevékenységre vonatkoztatva.

Bővebben...:

Hit- és erkölcstan oktatásról

Az egyházak adatai és az eljárásrend megtalálható honlapunkon.

Bővebben...:

Iskolaérettségi vizsgálat

Tájékoztató a nem magyarországi óvodába járó, leendő elsősök szülei számára. A tájékoztató megtekinthető itt: Tájékoztató

Iskolaorvos, védőnő, pszichológus, iskolai szociális segítő, SZM elnök

Az iskolában dolgozó egészségügyi személyzet elérhetőségei megtalálhatók itt. 

Bővebben...:

Német, angol és informatika képzések

Eljárásrend a felső tagozat német és angol nyelvű emelt óraszámú képzéseire, valamint informatika tehetséggondozásra való bekerülésről és a bennmaradás feltételeiről

Bővebben...:

Adó 1%

Kedves szülők és támogatók!

Az iskola tanulói nevében kérjük Önöket, hogy adójuk 1%-ával támogassák intézményünket!

Bővebben...: